Ποιοι είμαστε;

Είμαστε δύο μπαμπάδες με όραμα να συμβάλλουμε σε έναν υγιέστερο πλανήτη μειώνοντας τα απόβλητα κλωστοϋφαντουργίας.

 



Ο Σερίφ έχει δύο παιδιά που αποτέλεσαν την έμπνευση για το Swaplanet, την Ζωή 6 ετών, με ισχυρή άποψη και σγουρά μαλλιά και τον Αίαντα, ένα μικρό αγοράκι 3 ετών. Η ζωή του τον πήρε από την πόλη του Καΐρου για να τον μεταφέρει στο Μόντρεαλ, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στην Καζαμπλάνκα και τελικά στην Αθήνα. Όπως θα καταλάβατε, λατρεύει να ταξιδεύει και λατρεύει αυτόν τον πλανήτη και ό,τι υπάρχει πάνω σε αυτόν. Το 2020, πέρασε αρκετούς μήνες ταξιδεύοντας σε 11 χώρες σε ένα βανάκι VW, με την τότε έγκυο σύζυγό του και την κόρη του, όπου έμαθε τα πάντα για τον μινιμαλισμό και την τακτοποίηση χώρου.

Η ιδέα για την Swaplanet, του ήρθε σε έναν αυτοκινητόδρομο κάπου μεταξύ Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, όταν συνειδητοποίησε με φρίκη τις γεμάτες ρούχα ντουλάπες που τον περιμένουν να τις τακτοποιήσει όταν θα γυρίσει στο σπίτι του.

 


Πρόσφατα παντρεμένος και με ένα νεογέννητο γιό, ο Jimmy είναι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που πάντα περιβάλλεται από παιδιά και συχνά θεωρείται ένα από αυτά. Ο Jimmy είναι μισός Βρετανός, μισός Λιβανέζος, αλλά είχε την τύχη να μεγαλώσει στην Ελλάδα, την οποία και θεωρεί σπίτι του. Λατρεύει τα extreme sports, από το rollerblading, το skateboard μέχρι το σκι και το snowboard, ενώ του αρέσει να εκπαιδεύει και να κινητοποιεί τους άλλους. Είναι ένας εφευρέτης που δημιούργησε με επιτυχία ένα προϊόν που σώζει τις ζωές των αλόγων και αναζητά συνεχώς ευκαιρίες για να βοηθήσει τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.

Το 2019 ο Jimmy μετεγκαταστάθηκε σε 3 διαφορετικές χώρες, από το Ντουμπάι, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα. Έμεινε έκπληκτος με το πόσο γρήγορα συσσωρεύονταν αντικείμενα όπως ρούχα, παπούτσια και άλλα αντικείμενα στο σπίτι. Παρατηρούσε κάθε φορά που πακετάριζε τα πράγματά του για να μετακομίσει, πόσο πολύ ίσχυε η φράση «ό,τι δεν βλέπεις συχνά, γρήγορα το ξεχνάς». Η συνάντηση του με τον Σερίφ, ήρθε την ιδανική στιγμή, και ο συνδυασμός των εμπειριών και των βασικών μας αξιών, είχε ως αποτέλεσμα αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία, ώστε να βοηθήσουμε τους γονείς και τον πλανήτη, προωθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.