Skip to content

Ακολούθησέ μας!

Δωρεάν παραλαβή και αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Επικοινώνησε μαζί μας

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα Swaplanet;

Τι είναι οι πλανήτες;

Ακούγεται εξαιρετικό! Πώς σας στέλνω τα ρούχα μου;

Ποια είδη μπορώ να στείλω;

Πόση πίστωση θα κερδίσω από τα ρούχα που θα στείλω;

Πότε θα λάβω τους πλανήτες μου;

Πώς εξαργυρώνω τους πλανήτες μου; Πρέπει να πληρώσω κάτι;

Δεν είναι η ανταλλαγή δωρεάν; Γιατί πρέπει να πληρώσω την αμοιβή υπηρεσίας;

Ποιες είναι οι αμοιβές υπηρεσίας για την κάθε κατηγορία;

Χρειάζεται να βάλω και κάτι άλλο επάνω στην τσάντα που σας στέλνω εκτός από ρούχα; Πώς θα ξέρετε ότι έρχονται από εμένα;

Που πηγαίνουν τα ρούχα που δεν αποδέχεστε;

Μπορώ να μοιραστώ τους πλανήτες μου με φίλους και συγγενείς;

Πώς μπορώ να κερδίσω επιπλέον πίστωση συστήνοντας έναν φίλο;

Ποια είναι η πολιτική επιστροφών της Swaplanet;

 

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα Swaplanet;

 Swaplanet - Πώς λειτουργεί

 

Μπορείς επίσης να παρακολουθήσεις το ακόλουθο βίντεο:

 

 

Τι είναι οι πλανήτες;

Οι πλανήτες είναι το εικονικό νόμισμα που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα μας για να σου πιστώσει την αξία των ειδών που μας αποστέλλεις προς ανταλλαγή. 1 Πλανήτης = 1 Ευρώ. Οι πλανήτες μπορούν να εξαργυρωθούν μόνο στην πλατφόρμα της Swaplanet, για να γίνει επιλογή των ειδών προς παραγγελία.

Κάθε είδος έχει μια αξία που χωρίζεται σε δύο μέρη: α) την αξία σε πλανήτες και β) την αμοιβή υπηρεσιών. Όταν έχεις πίστωση σε πλανήτες διαλέγεις τα είδη που θέλεις να παραγγείλεις, εξαργυρώνοντας την πίστωση σου με πλανήτες και πληρώνεις μόνο την αμοιβή της υπηρεσίας ανά τεμάχιο. Κάποιος που δεν έχει πίστωση σε πλανήτες, τότε πληρώνει όλη την αξία που αναφέρεται σε κάθε είδος, δηλαδή και την αξία των πλανητών και την αμοιβή υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, όταν έχεις πίστωση, και θέλεις να παραγγείλεις ένα είδος αξίας 16 ευρώ, θα εξαργυρώσεις 12 πλανήτες και θα πληρώσεις ΜΟΝΟ 4 ευρώ για την αμοιβή υπηρεσίας. Οι πελάτες χωρίς πίστωση σε πλανήτες θα πληρώσουν την πλήρη αξία των 16 ευρώ. 

 

Ακούγεται εξαιρετικό! Πώς σας στέλνω τα ρούχα μου;

Όταν παραγγέλνεις ρούχα από την πλατφόρμα μας, τα λαμβάνεις μέσα σε μια τσάντα διπλής χρήσης. Γέμισε την τσάντα με τα ρούχα και παπούτσια που θέλεις να μας στείλεις. Εάν θέλεις μπορείς να παραγγείλεις επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ τσάντες εδώ.

Μπορείς να μας στείλεις μέχρι 2 τσάντες τη φορά.

Μόλις ετοιμάσεις την/τις τσάντες για αποστολή προγραμματίζεις ένα ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού παραλαβής σε αυτή τη φόρμα ώστε να έρθει ο κούριερ να τις παραλάβει.

 

Ποια είδη μπορώ να στείλω;

Μπορείς να μας στείλεις παιδικά ρούχα και παπούτσια σε άριστη κατάσταση, τα οποία θα ήθελες και εσύ να λάβεις από την πλατφόρμα.

Που σημαίνει:

  • Για ηλικίες 0 έως 14 ετών
  • Φρεσκοπλυμένα, χωρίς μυρωδιές από την αποθήκευσή τους, ή από καπνούς τσιγάρων κλπ., κλπ.
  • Χωρίς λεκέδες, τρύπες, χωρίς να λείπει κάποιο κουμπί, ή με χαλασμένο φερμουάρ, κλπ.
  • Το ύφασμα και το χρώμα να είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση

 

Εδώ θα βρεις ένα αναλυτικό βίντεο με τα είδη που αποδεχόμαστε:

 

 

Πόση πίστωση θα κερδίσω από τα ρούχα που θα στείλω;

Κάθε είδος που αποστέλλεις αξιολογείται βάσει 4 κριτηρίων:

Για παράδειγμα, για ένα πουλόβερ μάρκας Benetton, 100% μάλλινο και σε καλή κατάσταση θα κερδίσεις 16 πλανήτες. Εάν το πουλόβερ έχει εμφανή σημάδια φθοράς αλλά μπορεί να φορεθεί τότε θα κερδίσεις 11 πλανήτες.

Στην πλατφόρμα μας, κάθε αντικείμενο πωλείται ακριβώς στην αξία της πίστωσης που κέρδισε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του. Άρα, όταν περιηγείσαι στα ρούχα, θα δεις πόσους πλανήτες έχει κερδίσει ο γονέας που μας τα έχει στείλει.

 

Πότε θα λάβω τους πλανήτες μου;

Η διαλογή των ρούχων γίνεται από την εξειδικευμένη ομάδας μας, λίγες μέρες μετά την παραλαβή τους, και άμεσα εκδίδεται η πίστωση σου, η οποία προστίθεται στον λογαριασμό σου αναφέροντας τους πλανήτες που έχεις κερδίσει. Επίσης σου αποστέλλουμε ένα αναλυτικό email αναφέροντας πόσους πλανήτες έχεις κερδίσει για κάθε είδος.

Μπορείς να βλέπεις τους πλανήτες σου στο προφίλ σου κάθε φορά που συνδέεσαι στον λογαριασμό σου στην πλατφόρμα.

 

Πώς εξαργυρώνω τους πλανήτες μου; Πρέπει να πληρώσω κάτι;

Όταν περιηγείσαι στα ρούχα της πλατφόρμας μας, θα παρατηρήσεις ότι η τιμή κάθε είδους χωρίζεται σε πλανήτες και ευρώ. Για παράδειγμα, για να αγοράσεις το παντελόνι Benetton που προαναφέραμε (αξίας 16 ευρώ) θα εξαργυρώσεις 12 πλανήτες και θα πληρώσεις 4 ευρώ για την αμοιβή υπηρεσίας. Οι πελάτες χωρίς πλανήτες θα πληρώσουν 16 ευρώ. 

 

Δεν είναι η ανταλλαγή δωρεάν; Γιατί πρέπει να πληρώσω την αμοιβή υπηρεσίας;

Όλα τα ρούχα στην πλατφόρμα μας αποστέλλονται από γονείς σαν εσένα, απ’ όλη την Ελλάδα. Πληρώνουμε για όλες τις μεταφορές τους, μετά κάνουμε διαλογή και τα ταξινομούμε, τα πλένουμε, τα σιδερώνουμε, τα φωτογραφίζουμε και τα αναρτούμε στην πλατφόρμα μας.

Η αμοιβή ανταλλαγής είναι αυτή που μας επιτρέπει να καλύπτουμε τα έξοδα του επαγγελματικού καθαρισμού και της καταπληκτικής μας ομάδας που εργάζεται για να σου παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση και αγοραστική εμπειρία.

Χωρίς την αμοιβή ανταλλαγής, δεν θα ήταν δυνατή η ανταλλαγή ενός τόσο μεγάλου όγκου από επιλεγμένα, φρεσκοπλυμένα ρούχα μεταξύ γονέων απ’ όλη τη χώρα, με όλα τα οικονομικά οφέλη για τον κάθε γονέα αλλά και για το περιβάλλον.

Η αμοιβή ανταλλαγής είναι πολύ λογική. Όπως φαίνεται παραπάνω, στην Swaplanet πληρώνετε 4 € για ένα πουλόβερ Benetton. Πού αλλού μπορείς να το βρεις αυτό;

 

Ποιες είναι οι αμοιβές υπηρεσίας για την κάθε κατηγορία;

Είδος

Αμοιβή υπηρεσίας (€)

Αποκριάτικες Στολές

2,99

Γάντια

2,50

Ζακέτες/Ελαφριά Μπουφάν

5,99

Κάλτσες/Καλσόν

2,50

Καπέλα/Σκούφοι

2,50

Κασκόλ

2,50

Κοστούμια

5,99

Μαγιό

3,50

Μπλούζες

2,99

Μπουφάν/Παλτό

7,99

Μωρουδιακά Παπουτσάκια

3,99

Ολόσωμες Φόρμες

3,50

Παντελόνια

4,50

Παπούτσια

7,99

Πλεκτές Ζακέτες

3,50

Πουκάμισα

3,50

Πουλόβερ

3,99

Πυζάμες

2,50

Σαλοπέτες

2,99

Σορτσάκια/Βερμούδες

3,99

Υπνόσακοι

4,99

Φορέματα

4,50

Φορμάκια

1,50

Φόρμες

2,99

Φούστες

3,99

Φούτερ

3,50

 

Χρειάζεται να βάλω και κάτι άλλο επάνω στην τσάντα που σας στέλνω εκτός από ρούχα; Πώς θα ξέρετε ότι έρχονται από εμένα;

Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβεις τίποτα άλλο στην τσάντα αποστολής, εκτός από τα ρούχα και τα παπούτσια που θέλεις να αποστείλεις. Η Swaplanet θα αναγνωρίσει τον αριθμό παρακολούθησης της τσάντας και έτσι θα καταγράψει ότι αυτή η απόδειξη προέρχεται από εσένα.

 

Που πηγαίνουν τα ρούχα που δεν αποδέχεστε;

Έχουμε συνεργασίες με διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ΜΚΟ που υποστηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η πολιτική μας είναι, τα ρούχα που δεν είναι κατάλληλα για ανταλλαγή μέσω της πλατφόρμας μας, να δωρίζονται σε αυτούς τους οργανισμούς.

Ωστόσο, εφόσον το επιθυμείς, μπορείς να ζητήσεις να σου επιστραφούν τα ρούχα σου που δεν θα γίνουν αποδεκτά, αντί να δωριστούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Απλώς κόλλησε το κίτρινο αυτοκόλλητο της επιστροφής που θα λάβεις επάνω στις τσάντες που μας στέλνεις για διαλογή. Το κόστος για την επιστροφή τους σε εσένα είναι 3,00 € ανά τσάντα.

 

Μπορώ να μοιραστώ τους πλανήτες μου με φίλους και συγγενείς;

Βεβαίως! Μπορείς να δωρίσεις οποιοδήποτε ποσό της πίστωσής σου σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου, αλλά θα χρειαστεί να δημιουργήσει και εκείνος έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα μας ώστε να μπορεί να την χρησιμοποιήσει. Κάνε κλικ εδώ για να το κάνεις.

 

Πώς μπορώ να κερδίσω επιπλέον πίστωση συστήνοντας έναν φίλο;

Με κάθε σύσταση, εσύ και κάθε φίλος σου κερδίζετε από 20€/πλανήτες ο καθένας σας. Μπορείς να μας συστήσεις σε έναν φίλο σου πηγαίνοντας πρώτα στο προφίλ χρήστη σου, αφού συνδεθείς στο λογαριασμό σου, κάνοντας κλικ αριστερά στο πρόγραμμα συστάσεων. Είτε πατάς το κουμπί της αντιγραφής, είτε πατάς το κουμπί της κοινοποίησης μέσω messenger/whatsapp/email και το στέλνεις στους φίλους σου.

 

Ποια είναι η πολιτική επιστροφών της Swaplanet;

Έχουμε πολιτική επιστροφών 14 ημερών, χωρίς καμία ερώτηση. Εάν ένα αντικείμενο είναι ελαττωματικό, δεν ταιριάζει ή απλά δεν αρέσει στο παιδί σου, θα σου επιστρέψουμε την αμοιβή υπηρεσίας που πλήρωσες και τους πλανήτες που αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό σου.

Εάν η παραγγελία σου πληρώθηκε με πιστωτική κάρτα ή PayPal, θα σου επιστρέψουμε τα χρήματα χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο πληρωμής. Εάν η παραγγελία εξοφλήθηκε με αντικαταβολή, θα πρέπει να μας αποστείλεις τα στοιχεία του τραπεζικού σου λογαριασμού (όνομα δικαιούχου και IBAN) για τη μεταφορά.

Επίσης, μαζί με την επιστροφή μπορείς να μας αποστείλεις και άλλα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια, ώστε να το προγραμματίσουμε με τον κούριερ.

Για επιστροφές, χρησιμοποίησε αυτήν τη φόρμα.

Μεγάλη Εξοικονόμηση Χρημάτων

Εξοικονόμησε έως και 90% στα παιδικά ρούχα

ΔΩΡΕΑΝ Παραλαβή & Παράδοση

Χωρίς ταλαιπωρία για σένα! Διαχειριζόμαστε τα πάντα!

Καθαρά και Απολυμασμένα, Έτοιμα να Φορεθούν

Καθαρότερα ακόμη και από την αγορά τους από καταστήματα!

Φιλικά προς το Περιβάλλον - Μαζί Μπορούμε

Μειώστε τις εκπομπές CO2, τα απόβλητα νερού και υφασμάτων