Skip to content

Ακολούθησέ μας!

Πρώτα συνδέσου στο λογαριασμό σου

Και μετά βάλε τα ρούχα στο καλάθι σου!

Δωρεάν παραλαβή και αποστολή

Σε όλη την Ελλάδα

Επιστροφές εντός 14 ημερών

Επικοινώνησε μαζί μας

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο κοστίζει η αγορά / ανταλλαγή;

 

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα με την Swaplanet είναι ότι λαμβάνετε πλήρη αξία για τα αντικείμενα που αποστέλλετε, σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες που θα σας πληρώσουν μόνο ένα ποσοστό της αξίας των αντικειμένων.

 Αυτό σημαίνει ότι όταν ανταλλάζετε κάτι παρόμοιο, δεν πληρώνετε καμία διαφορά τιμής. Σημαίνει επίσης ότι αν το πουλήσουμε για €10, θα σας πιστώσουμε €10. Πιστεύουμε ότι αυτό καθιστά την ανταλλαγή δίκαιη για όλους.

 Πώς καλύπτουμε λοιπόν τα κόστη μας; Χρεώνουμε ένα μικρό τέλος διαχείρισης, ανά είδος, που καλύπτει την παραλαβή, τη διαλογή, τον καθαρισμό/την απολύμανση, το σιδέρωμα, τη φωτογράφηση, την προσθήκη στην πλατφόρμα και την παράδοση. Με αυτόν τον τρόπο εγγυόμαστε ότι όλα τα ρούχα των παιδιών σας, είναι σε άριστη κατάσταση, με τέλειες φωτογραφίες, και είναι ακόμη καθαρότερα και από τα ρούχα που αγοράστηκαν στα καταστήματα λιανικής.

 Το τέλος διαχείρισης εξαρτάται από το είδος του ρουχισμού, ως εξής:

 

Είδος

Τέλος διαχείρισης (€)

Παιδικά παπούτσια

2.5

Πλεκτή ζακέτα

3.5

Στολές

3.0

Φόρεμα

3.5

Υπνόσακος 

5.0

Καπέλο

2.5

Βαριά μπουφάν

6.0

Ολόσωμη Φόρμα

3.5

Ελαφρύ μπουφάν

5.0

Γάντια

2.5

Φορμάκια

1.5

Σαλοπέτα

3.0

Πουλόβερ

3.5

Πιζάμες

2.5

Κασκόλ

2.5

Πουκάμισο

3.5

Παπούτσια

4.5

Σορτς

3.0

Φούστα

3.0

Κάλτσες

2.5

Κοστούμι

6.0

Φόρμα

3.0

Φούτερ

3.5

Μαγιό

2.5

Μπλούζα

2.5

Παντελόνι

3.5

 

 Πόση πίστωση θα πάρω;

 Κάθε στοιχείο που παραλαμβάνουμε αποτιμάται με βάση 5 κριτήρια:

 • Κατηγορία αντικειμένου: π.χ. μπλουζάκι, πουλόβερ, σακάκι κ.λπ.
 • Μάρκα: Γνωστή / Ευρείας κατανάλωσης / τιμή ή χωρίς μάρκα
 • Κατάσταση: καινούργιο, κανονικές φθορές, φθαρμένο αλλά χρησιμοποιήσιμο
 • Υλικά: βιολογικά, φυσικά, συνθετικά ή συνδυασμός υλικών
 • Ηλικία: για μωρά, για νήπια, για παιδιά

Μόλις ολοκληρωθεί η αποτίμηση, πιστώνουμε τον λογαριασμό σας με το σύνολο της αποτίμησης και αναρτούμε τα είδη που μας αποστείλατε στον ιστότοπό μας με το ίδιο αντίτιμο. Σας πιστώνουμε την πλήρη αξία των ρούχων σας, προσφέροντας σε άλλους μια δίκαιη τιμή. Εάν περιηγηθείτε στην πλατφόρμα μας, θα πάρετε μια ιδέα για το πόσο πιστώσαμε αυτούς τους γονείς.

Είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε την πίστωσή σας, με όποιον τρόπο θέλετε, για ανταλλαγή για αντικείμενα μικρότερης ή μεγαλύτερης αξίας.

Με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να βάλουμε κάποια αντικείμενα "σε έκπτωση", αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την πίστωση που λάβατε αρχικά. Επίσης, καθώς η προσφορά και η ζήτηση αλλάζει για διαφορετικά αντικείμενα, η αποτίμηση κάποιας κατηγορίας μπορεί να αλλάξει αντίστοιχα (π.χ. εάν μας λείπουν πιτζάμες, θα αυξήσουμε το ποσό που πιστώνουμε για αυτές). Αλλά πάλι, δεν θα επηρεαστεί η πίστωση που έχετε ήδη λάβει. Ορισμένα αντικείμενα μπορεί να ομαδοποιηθούν σε σύνολα/σετ, αλλά θα λάβετε πλήρη πίστωση για αυτά.

 Πότε θα λάβω την πίστωσή μου;

 Αμέσως! Στόχος μας είναι να ταξινομήσουμε κάθε κομμάτι εντός λίγων ημερών από την παραλαβή και να πιστώσουμε το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι αμέσως. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να πωληθεί το αντικείμενο.

 Τι πρέπει να στείλω στη Swaplanet;

 Παιδικά ρούχα και υποδήματα, ηλικίας 0 έως 14 ετών, χωρίς φθορές ή λεκέδες πρόσφατα πλυμένα. Παρακαλούμε αποστείλτε μόνο αντικείμενα ποιότητας που θα θέλατε να λάβετε και εσείς από την πλατφόρμα μας ☺

 Πρέπει να βάλω κάτι άλλο στην τσάντα μου, εκτός από ρούχα; Πώς θα ξέρετε ότι είναι δικό μου;

 Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε κάτι άλλο στην τσάντα αποστολής εκτός από τα ρούχα/αξεσουάρ σας. Έχουμε μια εύκολη λίστα με τα είδη ρουχισμού που μπορείτε να συμπληρώσετε, η οποία θα μας βοηθούσε, αλλά δεν χρειάζεται.

 Κάθε τσάντα παραλαβής εμπεριέχει ήδη τα στοιχεία σας. Η Swaplanet θα αναγνωρίσει τον μοναδικό αριθμό παρακολούθησης της τσάντας αυτής και έτσι θα καταγράψει ότι αυτή η  παραλαβή προέρχεται από εσάς.

 Τι συμβαίνει αφού αποστείλω την τσάντα μου στη Swaplanet;

 • Εντός λίγων ημερών, αφότου παραλάβουμε την τσάντα σας, θα σας αποστείλουμε μήνυμα επιβεβαίωσης παραλαβής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Όλα τα είδη ταξινομούνται εντός λίγων ημερών από την παραλαβή τους και εκδίδεται η πίστωσή σας για επιλέξιμα είδη (ανατρέξτε στην ενότητα Πώς λειτουργεί η αποτίμηση). Αφότου λάβετε την πίστωση μπορείτε να ξεκινήσετε τις αγορές σας!
 • Τα απορριφθέντα αντικείμενα είτε δωρίζονται, είτε ανακυκλώνονται, είτε σας επιστρέφονται με την επόμενη παραγγελία σας (επιβάρυνση μεταφορικών 3 Ευρώ/τσάντα), ανάλογα με την προτίμησή σας (βλέπε Τι να αποστείλετε και Συνεργάτες).
 • Τα επιλέξιμα είδη καθαρίζονται / απολυμαίνονται επαγγελματικά, σιδερώνονται, φωτογραφίζονται και αναρτώνται στην πλατφόρμα μας.

 Μπορώ να ζητήσω την επιστροφή ειδών, που δεν έγιναν αποδεκτά;

Βεβαίως και μπορείτε να ζητήσετε να σας επιστραφούν τα είδη που δεν έγιναν αποδεκτά από την πλατφόρμα. Αυτό μπορείτε να μας το επικοινωνήσετε με δύο τρόπους. Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας, υπάρχει σχετική ερώτηση, για το που θέλετε να αποσταλούν τα είδη που δεν θα γίνουν αποδεκτά α) Να σταλούν σε συνεργαζόμενες ΜΚΟ ή β) Να επιστραφούν σε εσάς με την πρώτη σας παραγγελία. Στην δεύτερη περίπτωση θα επωμισθείτε το κόστος μεταφοράς που είναι 3 Ευρώ ανά τσάντα. Μέσα στον φάκελο με τις τις ΔΩΡΕΑΝ τσάντες που θα λάβετε υπάρχει και ένα κίτρινο αυτοκόλλητο για να το κολλήσετε πάνω στην τσάντα, τα περιεχόμενα της οποίας θα θέλατε να σας επιστραφούν στην περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά από την πλατφόρμα.

Δέχεστε είδη από φτηνές μάρκες;

 Η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε ποιοτικά ρούχα που εμείς οι ίδιοι θα χαρούμε να λάβουμε και να μειώσουμε τα απόβλητα των υφασμάτων. Αν τα ρούχα είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς λεκέδες ή τρύπες θα τα δεχτούμε.

 Μπορώ να δωρίσω τα ρούχα μου σε κάποιον που έχει ανάγκη;

 Ναι! Στείλτε μας μήνυμα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θέλετε να δωρίσετε και σε ποιό φιλανθρωπικό ίδρυμα και θα φροντίσουμε να φτάσουν εκεί. Ήδη συνεργαζόμαστε με διάφορα ιδρύματα και συνεργάτες όπως το FABRIC REPUBLIC που καλύπτουν τις ανάγκες σε ρουχισμό που έχουν κάποιες οικογένειες.

 Μπορώ να δωρίσω την πίστωση μου σε φίλους ή συγγενείς;

 • Ναι! Μπορείτε να "δωρίσετε" οποιοδήποτε ποσό της πίστωσής σας σε έναν φίλο ή μέλος της ευρύτερης οικογένειας σας, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα μας για να τους χρησιμοποιήσουν. Στείλτε μας ένα email με τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τον δικαιούχο:
 • Όνομα
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Στοιχεία επικοινωνίας

Βλέπω ότι μερικές καταχωρήσεις στην πλατφόρμα αποτελούνται από πολλά είδη. Προσμετρούνται ως ένα είδος κατά το check-out;

 Ναι, κάθε καταχώρηση θεωρείται ως ένα είδος και χρεώνεται ένα τέλος διαχείρισης. Αυτό το κάνουμε όταν έχει νόημα, π.χ. για ρούχα (πάνω και κάτω μέρος, πιτζάμες) ή όταν ομαδοποιούμε είδη χαμηλής αξίας ως ένα σύνολο.

 Μπορώ να πληρώσω με μετρητά για είδη που βλέπω στην πλατφόρμα;

Προς το παρόν, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά μόνο εάν δεν έχετε αρκετή πίστωση για την ανταλλαγή.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ανταλλαγή ρούχων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη μείωση των αποβλήτων της κλωστοϋφαντουργίας. Για να λειτουργήσει αυτό θα πρέπει να λαμβάνουμε ρούχα από γονείς σαν εσάς σε τακτική βάση. Αλλιώς απλώς θα εξαντλούνταν το απόθεμα ρούχων μας!

Ελέγχετε τακτικά τις ντουλάπες σας για είδη που δεν χρησιμοποιείτε, τα οποία είναι πλέον μικρά για τα παιδιά σας ή όχι κατάλληλα για την εποχή και αποστείλτε τα μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια σταθερή παροχή ρούχων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους γονείς!

 Τι γίνεται αν δεν βρω κάτι να αγοράσω με την πίστωσή μου;

 Προσθέτουμε συνεχώς νέα είδη από μέλη ή μέσω των δικών μας προσπαθειών προμήθειας. Εν τω μεταξύ, η πίστωσή σας δεν θα λήξει.

Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα, (δεν έχει συμβεί ακόμα ☺), έχετε πάντα την επιλογή να δωρίσετε την πίστωσή σας σε κάποιον άλλον.

Πού πηγαίνουν τυχόν αδιάθετα ρούχα;

Είδη που δεν έχουν πωληθεί θα αποσταλούν ως δωρεά στους εκπληκτικούς συνεργάτες μας (Δείτε Συνεργάτες), για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή / και ανακύκλωση.

Ποια είναι η πολιτική επιστροφής της Swaplanet;

Εάν ένα στοιχείο είναι ελαττωματικό ή όχι όπως διαφημίζεται, θα το πάρουμε πίσω και θα σας επιστρέψουμε την πίστωση ανταλλαγής. Στείλτε μας email και θα διορθώσουμε γρήγορα την κατάσταση!

Εάν δεν σας ταιριάζει ή δεν σας κάνει στο μέγεθος, μπορείτε να το επιστρέψετε ή να το ανταλλάξετε στην ίδια τιμή. Διατηρήστε την ετικέτα στο αντικείμενο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα λάβετε την ίδια πίστωση.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν προσφέρουμε επιστροφές των τελών διαχείρισης, καθώς αυτό προορίζεται για την κάλυψη των εξόδων αποστολής, καθαρισμού και ταξινόμησης, παρά μόνον εάν υπάρχει κάποιο  είδος είναι ελαττωματικό.

 

Τι είναι το Swaplanet Reward a Friend;

Το Swaplanet Reward a Friend είναι ένα σύστημα ανταμοιβών που παρέχουμε στα μέλη μας όταν προτείνουν την πλατφόρμα μας σε φίλους τους και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή οποιουδήποτε είδους στην πλατφόρμα της Swaplanet: προϊόντα, αποστολή και διαχείριση.

Με κάθε σύσταση κερδίζετε και εσείς και ο κάθε φίλος σας από 20 πλανήτες. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο απόκτησης των ανταμοιβών εδώ.

Οι ανταμοιβές Swaplanet δεν μπορούν να εξαργυρωθούν με μετρητά.

Ποιοι είναι οι συνεργάτες της Swaplanet;

Συνεργαζόμαστε με διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ΜΚΟ για τη διαχείριση των απορριφθέντων ειδών ένδυσης που λαμβάνει η πλατφόρμα μας. Στόχος μας είναι να διατηρούμε μια κορυφαία ποιότητα για τα μέλη μας, αλλά και να διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα είδη που επιλέγονται από την πλατφόρμα μας.

Συνεργαζόμαστε με την ΜΚΟ FABRIC REPUBLIC about us - Fabric Republic που δωρίζει ρούχα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τα ρούχα και δημιουργεί νέα είδη δίνοντας απασχόληση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συνεργαζόμαστε με την ΜΚΟ Immortaliting Home - Immortaliting που μας προμηθεύει με ρούχα και έχουμε δημιουργήσει μια τράπεζα πλανητών για οικογένειες που δεν έχουν να μας αποστείλουν ρούχα αλλά θέλουν να προμηθεύονται ρούχα υψηλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές.

Συνεργαζόμαστε με την ΜΚΟ ΙΑΣΙΣ Home - ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ (iasismed.eu) με την οποία διοργανώνουμε σεμινάρια και έχουμε δημιουργήσει περιβαλλοντικά challenges στην εφαρμογή για κινητά #connectyourcity που δίνουν πόντους.

Συνεργαζόμαστε με το Σωματείο ΧΩΡΑ ATHENS  About KHORA — KHORA (khora-athens.org), το οποίο εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, διαθέτει κατάστημα ρούχων Free Shop — KHORA (khora-athens.org)από το οποίο μπορούν να προηθεύονται ΔΩΡΕΑΝ ρουχισμό ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

 

Μεγάλη Εξοικονόμηση Χρημάτων

Εξοικονομήστε έως και 90% στα παιδικά ρούχα

ΔΩΡΕΑΝ Παραλαβή & Παράδοση

Χωρίς ταλαιπωρία για εσάς! Διαχειριζόμαστε τα πάντα!

Καθαρά και Απολυμασμένα, Έτοιμα να Φορεθούν

Καθαρότερα από αγορά από καταστήματα!

Φιλικά προς το Περιβάλλον - Μαζί Μπορούμε

Μειώστε τις εκπομπές CO2, τα απόβλητα νερού και υφασμάτων