Η Ιστορία μας

(English version)

Swaplanet Founders 

'Οραμα

 

Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε σε έναν υγιέστερο πλανήτη μειώνοντας τα απόβλητα κλωστοϋφαντουργίας. Να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, όπου όλοι συνεισφέρουν και λαμβάνουν, δίνοντας μια δεύτερη ζωή στα ρούχα και ως εκ τούτου στον πλανήτη μας.

Αποστολή

 

- Να γίνουμε μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα για οικογένειες, παρέχοντάς τους μια εύκολη και αξιόπιστη υπηρεσία ανταλλαγής και ανακύκλωσης παιδικών ενδυμάτων, υποδημάτων και οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου με μικρή χρήσιμη ζωή, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας σε εύλογη αξία.

- Να είμαστε δίκαιος εργοδότης, με έμφαση στις μη προνομιούχες κοινωνικοοικονομικές ομάδες.

- Να έχουμε άμεσο και μετρήσιμο αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στα απόβλητα της κλωστοϋφαντουργίας.

 

Η ιστορία μας

 

Η ομάδα μας αποτελείται από παγκόσμιους πολίτες και γονείς, που συνειδητοποιούν ότι οι καταναλωτικές μας συνήθειες, δεν επηρεάζουν μόνο τον πλανήτη μας, αλλά και άλλους ανθρώπους. Αλλάζοντας τις αγοραστικές μας συνήθειες, μπορούμε να συνεισφέρουμε σε έναν υγιέστερο πλανήτη, να αποκτήσουμε υψηλής ποιότητας και προσιτά ρούχα και να βοηθήσουμε τα άτομα που έχουν ανάγκη, μέσω συνεργασιών με φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλους εμπνευσμένους οργανισμούς.

 Στόχος μας είναι να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε οικογένειας, μειώνοντας και εξαλείφοντας τα απόβλητα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια κατάσταση (win-win), όπου όλοι όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία, κερδίζουν.

 Ο ρόλος μας ξεκινά από τη στιγμή που γεννιέται ένας άνθρωπος, δημιουργώντας θετικές συνήθειες που θα τον ακολουθούν σε αυτό το ταξίδι που ονομάζεται ζωή: να μοιραζόμαστε αυτό που δεν μας χρειάζεται πλέον με άλλους ανθρώπους, και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα από την πρώτη μέρα.

 Θα θέλαμε να εμπνεύσουμε τις οικογένειες και ιδίως τα παιδιά, να σεβαστούν και να φροντίσουν άλλους ανθρώπους, προσφέροντας τα ανεπιθύμητα υπάρχοντά τους, καθώς και να σεβαστούν τη Γη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο, περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων πολιτών, γεμάτο αγάπη και συμπόνια για όλα τα έμβια όντα που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη.

 

 Ο Σερίφ έχει δύο παιδιά που είναι το φως της ζωής του, την Ζωή 4 ετών, με ισχυρή άποψη και σγουρά μαλλιά και τον Αίαντα, ένα μικρό αγοράκι 2 ετών. Η ζωή του τον πήρε από την πόλη του Καΐρου για να τον μεταφέρει στο Μόντρεαλ, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στην Καζαμπλάνκα και τελικά στην Αθήνα. Όπως θα καταλάβατε, λατρεύει να ταξιδεύει και λατρεύει αυτόν τον πλανήτη και ό,τι υπάρχει πάνω σε αυτόν. Πρόσφατα, πέρασε αρκετούς μήνες ταξιδεύοντας σε 11 χώρες σε ένα βανάκι VW, με την τότε έγκυο σύζυγό του και την κόρη του, όπου έμαθε τα πάντα για τον μινιμαλισμό και την τακτοποίηση χώρου. Η ιδέα για την Swaplanet, του ήρθε σε έναν αυτοκινητόδρομο κάπου μεταξύ Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, όταν συνειδητοποίησε με φρίκη τις γεμάτες ρούχα ντουλάπες που τον περιμένουν να τις τακτοποιήσει όταν θα γυρίσει στο σπίτι του.

 

 Η Έλενα έφτασε σε αυτόν τον κόσμο, ως το 7ο παιδί μιας οικογένειας συνολικά 9 παιδιών. Έχει φυσικά σγουρά μαλλιά (όπως και η κόρη του Σερίφ!) και από πολύ νωρίς, έμαθε να είναι μέρος μιας ομάδας, όπου το να μοιράζεσαι και να προσφέρεις ήταν κανόνας.

 Με έμφυτη περιέργεια, πάντα ήθελε να ανακαλύψει πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος και πώς να τον κάνει καλύτερο για όλους. Γελάει πολύ, διαλογίζεται καθημερινά και νιώθει χαρούμενη όταν νιώθουν κι άλλοι χαρούμενοι! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην όμορφη Ελλάδα και το εφηβικό της όνειρο ήταν να επισκεφτεί περισσότερες από 30 χώρες, το οποίο και έχει ήδη κάνει. Ο νέος της στόχος είναι να επισκεφτεί περισσότερες από 100 χώρες και να φυτέψει 1 εκατομμύριο δέντρα σε αυτόν τον πλανήτη, πριν αναχωρήσει για άλλους αστρικούς κόσμους. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της που ήταν γεμάτα περιπέτεια, από ένα μικρό χωριό της Αφρικής έως τα Ιμαλάια, συνειδητοποίησε ότι όλοι οι άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες επιθυμίες, σε αυτόν τον πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι μας. Πιστεύει ότι όλα τα παιδιά είναι πηγή χαράς και λατρεύει να εργάζεται μαζί τους και να βρίσκεται ανάμεσά τους! Η Swaplanet είναι ένα μωρό, που γεννήθηκε από τρεις ανθρώπους, που μοιράζονται έναν παρόμοιο τρόπο σκέψης, και που θέλουν να δουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, να ζουν σε έναν καλύτερο κόσμο, πάνω σε έναν υγιή πλανήτη.

 

 Jimmy Nicolaides

Πρόσφατα παντρεμένος και με ένα νεογέννητο γιό, ο Jimmy είναι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που πάντα περιβάλλεται από παιδιά και συχνά θεωρείται ένα από αυτά. Ο Jimmy είναι μισός Βρετανός, μισός Λιβανέζος, αλλά είχε την τύχη να μεγαλώσει στην Ελλάδα, την οποία και θεωρεί σπίτι του. Λατρεύει τα extreme sports, από το rollerblading, το skateboard μέχρι το σκι και το snowboard, ενώ του αρέσει να εκπαιδεύει και να κινητοποιεί τους άλλους. Είναι ένας εφευρέτης που δημιούργησε με επιτυχία ένα προϊόν που σώζει τις ζωές των αλόγων και αναζητά συνεχώς ευκαιρίες για να βοηθήσει τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.

Το 2019 ο Jimmy μετεγκαταστάθηκε σε 3 διαφορετικές χώρες, από το Ντουμπάι, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα. Έμεινε έκπληκτος με το πόσο γρήγορα συσσωρεύονταν αντικείμενα όπως ρούχα, παπούτσια και άλλα αντικείμενα στο σπίτι. Παρατηρούσε κάθε φορά που πακετάριζε τα πράγματά του για να μετακομίσει, πόσο πολύ ίσχυε η φράση «ό,τι δεν βλέπεις συχνά, γρήγορα το ξεχνάς».

Η συνάντηση του με την Έλενα και τον Σερίφ, ήρθε την ιδανική στιγμή, και ο συνδυασμός των εμπειριών και των βασικών μας αξιών, είχε ως αποτέλεσμα αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία, ώστε να βοηθήσουμε τους γονείς και τον πλανήτη, προωθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.