Πόσο κοστίζουν τα ρούχα των παιδιών σου;

Πόσο κοστίζουν τα ρούχα των παιδιών σου;

Πόσο κοστίζουν τα ρούχα των παιδιών σου;

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσα χρήματα δαπανάς για την ένδυση και υπόδηση του παιδιού σου; Ξοδεύεις πολύ λίγα ή πάρα πολλά; Πώς μπορείς να βρεις ποιοτικές επιλογές παιδικών ρούχων που εξακολουθούν να είναι προσιτές και εντός προϋπολογισμού;

Τι ξοδεύουν οι γονείς για τα παιδικά ρούχα;

Το μέσο χρηματικό ποσό που ξοδεύουν οι γονείς στην Ευρώπη για τα ρούχα των παιδιών τους ποικίλλει συνήθως με βάση τρεις κύριους παράγοντες:

  1. Εισόδημα (και προϋπολογισμός) της οικογένειας
  2. Αριθμός των παιδιών στην οικογένεια
  3. Τόπος διαμονής της οικογένειας

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών , οι γονείς μπορεί να ξοδέψουν από €524 (Ισπανία) έως και € 1.075 (Γαλλία) ετησίως για ρούχα, ειδικά εάν έχουν δίδυμα ή έφηβους. Αυτό είναι περίπου το 6% του συνολικού κόστους για την ανατροφή ενός παιδιού.

Μπορεί επίσης να διαπιστώσεις ότι ο προϋπολογισμός των παιδικών ρούχων επηρεάζεται από μεταβλητές όπως:


Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις αγορές σου;

Οι προτιμήσεις σου σε μάρκες– Ορισμένοι γονείς προτιμούν να αγοράζουν την πιο πρόσφατη παιδική μόδα από πιο ακριβές επωνυμίες σχεδιαστών, άλλοι ψωνίζουν σε πιο οικονομικά καταστήματα και άλλοι κινούνται κάπου στη μέση. Στη Swaplanet θα βρεις παιδικά ρουχαλάκια από 2.000+ μάρκες στις καλύτερες τιμές, δίνοντας στους γονείς-μέλη μας περισσότερες εναλλακτικές!

Ο καιρός της περιοχής σου – Μπορεί να σου κοστίσει λίγο περισσότερο η ανανέωση της γκαρνταρόμπας του παιδιού σου αν η περιοχή σου χαρακτηρίζεται από πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς τα χειμερινά ρούχα κοστίζουν περισσότερο και χρειάζονται περισσότερα στρώματα (layering) για να κρατήσεις το παιδί ζεστό.

Δραστηριότητες - εάν το παιδί σου ασχολείται με εξωσχολικές δραστηριότητες όπως αθλήματα, πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια επιπλέον και ίσως εξειδικευμένα ρούχα και παπούτσια π.χ. παπούτσια με τάπες για το ποδόσφαιρο, στολές πολεμικών τεχνών κ.α.

Ένα παιδί χρειάζεται τουλάχιστον 500 ρούχα τα πρώτα 14 χρόνια της ζωής του! Από που προκύπτει όμως αυτό το νούμερο;

Το κάθε παιδί χρειάζεται μία βασική γκαρνταρόμπα τουλάχιστον 30 τεμαχίων (2-3 παντελόνια, 2-3 φόρμες, 7-8 μπλούζες, 2-3 φούτερ, 1 ζακέτα, 1 χοντρό μπουφάν, 3-4 πιτζάμες, 1-2 μαγιό, 3-4 σορτσάκια, 2-3 ζευγάρι παπούτσια, 1 “επίσημο” ένδυμα 2 ή 3 τεμαχίων), η οποία χρειάζεται ανανέωση τουλάχιστον μία φορές είτε στην αρχή της Άνοιξης/Καλοκαιριού, είτε στην αρχή του Φθινοπώρου/Χειμώνα.

Για τα μωρά ο αριθμός και η συχνότητα ανανέωσης των ρούχων τους είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Αυτά τα ρούχα είναι μόνο τα “απαραίτητα”, μην λαμβάνοντας υπόψη τα ρούχα για τις ειδικές περιστάσεις, τα ρούχα που τυχόν φθαρούν ανεπανόρθωτα, τις παρορμητικές αγορές κτλ. Όπως γίνεται αντιληπτό το συνολικό νούμερο ρούχων μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 500 τεμάχια! Το νούμερο σίγουρα ακούγεται σοκαριστικό αλλά η απεικόνισή του μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ακόμη καλύτερα τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το οικονομικό αντίκτυπο των παιδικών ρούχων.


Ας δούμε τώρα το κόστος αυτών των ρούχων στην πράξη! Στον παρακάτω πίνακα συγκεντρώσαμε το κόστος για ένδυση και υπόδηση ενός παιδιού 4 ετών για ένα χρόνο, συγκρίνοντας την αγορά των ρούχων καινούργιων από το κατάστημα με την αγορά secondhand παιδικών ρούχων από τη Swaplanet.

 

Είδη

Τιμή (συνολική) στα Καταστήματα

2 Παντελόνια

35€

2 Φόρμες

18€

6 Μπλούζες

42€

2 Φούτερ

30€

2 Πουλόβερ

40€

1 Ζακέτα

40€

1 Μπουφάν

65€

4 Πυζάμες

40€

2 Μαγιό

24€

3 Σορτσάκια

30€

3 Ζεύγη Παπούτσια

120€

1 Επίσημο ένδυμα

40€

Συνολικό κόστος

€524


Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της Swaplanet, αν επιλέξεις να ψωνίσεις όλα τα ρουχαλάκια που θα χρειαστεί το παιδί σου για ένα χρόνο καινούργια από τα καταστήματα, θα ξοδέψεις κατά μέσο όρο 524,00€. Αυτός ο αριθμός προκύπτει “χτίζοντας” τη βασική γκαρνταρόμπα που αναφέραμε παραπάνω για τις δύο σεζόν χρησιμοποιώντας κυρίως ρουχαλάκια από οικονομικές μάρκες και αλυσίδες γρήγορης μόδας, και επιλέγοντας κάποια “κομμάτια κλειδιά”, όπως παπούτσια και μπουφάν, από επώνυμες μάρκες.

Το συνολικό κόστος εκτινάσσεται σε περισσότερα από €7.000 ευρώ μέσα σε 14 χρόνια. Φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό το ποσό! Φυσικά και αγαπάμε τα παιδιά μας και αξίζει τον κόπο να τους προσφέρουμε, αλλά μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσουμε αυτό το ποσό;


Είδη

Τιμή(συνολική) στη Swaplanet

2 Παντελόνια

9€

2 Φόρμες

5,98€

6 Μπλούζες

17,94€

2 Φούτερ

7€

2 Πουλόβερ

7,98€

1 Ζακέτα

5,99€

1 Μπουφάν

7,99€

4 Πυζάμες

10€

2 Μαγιό

7€

3 Σορτσάκια

11,97€

3 Ζεύγη Παπούτσια

23,97€

1 Επίσημο ένδυμα

10€

Συνολικό κόστος

124,82€


Για λόγους σύγκρισης, αν προμηθευτείς τα ρουχαλάκια που θα χρειαστεί το παιδί σου για ένα χρόνο, μέσω της πρώτης πλατφόρμας ανταλλαγής παιδικού ρούχου στην Ελλάδα Swaplanet, θα ξοδέψεις μόνο €113,82 ευρώ (εξαργυρώνοντας τους πλανήτες σου). Η διαφορά μεταξύ των παραπάνω περιπτώσεων είναι μεγάλη, δηλαδή περισσότερο από 75% εξοικονόμηση χρημάτων, και έχοντας πάντα την εγγύηση της ποιότητας και καθαριότητας των ρούχων της swaplanet. Με άλλα 400 ευρώ διαθέσιμα στο πορτοφόλι σου, φαντάσου τι μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου, ώστε να δημιουργήσετε μαζί αξέχαστες αναμνήσεις και εμπειρίες.

Αλλά δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση χρημάτων που θα έχεις για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα έχεις και καλύτερη ποιότητα ρούχων. Η τιμή που θα πληρώσεις για τα ρούχα δεν επηρεάζεται από την επωνυμία τους, αλλά μόνο από την κατάσταση και την ποιότητά τους. Δεδομένου ότι έχουμε περισσότερες από 2.000 μάρκες, μπορείς να αποκτήσεις εξαιρετικές μάρκες, πολύ καλύτερες από την οικονομική και γρήγορη μόδα, μόνο με λίγα ευρώ.

Το γεγονός ότι ξεκαθαρίζεις την ντουλάπα σου, έχεις δωρεάν μεταφορικά, έχεις δωρεάν αποστολές και παραλαβές, αλλά και επιπλέον δωρεάν τσάντες για να βάλεις μέσα όλα τα ρούχα που θέλεις να ανταλλάξεις, δεν αφήνει καμία αμφιβολία, ότι η ανταλλαγή παιδικών ρούχων, μέσω της Swaplanet μόνο συμφέρουσα είναι.

Προτίμησε τα παιδικά ρούχα που έχουν ήδη αγαπηθεί από παιδιά και γονείς και να κάνε τη διαφορά στο πορτοφόλι σου, αλλά και στο περιβάλλον. Ανακάλυψε τα ρούχα Swaplanet και δώσε τους μια δεύτερη ζωή εδώ: https://swaplanet.com/collections/all


Written by Swaplanet Team


Αφήστε ένα σχόλιο

SUBHEADING

Blog posts